Kosi, ushqimi me vlera të jashtëzakonshme për organizmin
Së pari, le të mos harrojmë që kosi vjen nga qumështi. Prandaj të gjithë konsumuesit e kosit përfitojnë shumë proteina dhe shumë vlera ushqimore që
Së pari, le të mos harrojmë që kosi vjen nga qumështi. Prandaj të gjithë konsumuesit e kosit përfitojnë shumë proteina dhe shumë vlera ushqimore që
Një erëz e rrallë dhe e çmuar, që vjen nga pistili i lules së bulbës të quajtur Crocus Sativus i familjes Iridacées. 6 petalet e
Njohësit e mjekësisë popullore thonë se mushmolla përmirëson shikimin, forcon mëlçinë dhe veshkat, përmirëson pasqyrën e gjakut si dhe largon dhimbjet nga shpina dhe gjunjët.
Fasulet janë një një nga dhuratat më të mira të natyrës për njeriun. Ato kanë një profil të shëndetshëm ushqimor dhe përmbajnë shumë proteina. Nëse
Një nga mënyrat më të domosdoshme për të mbajtur nën kontroll nivelin e sheqerit në gjak është përzgjedhja e një regjimi të shëndetshëm ushqimor. Ky
Përbërësit 500 gr kungull të verdhë 2-3 kokrra patate të ëmbla 1 kokër qepë mesatare 2-3 gota lëng pule ose lëng perimesh Vaj ulliri Kripë
Përbërësit: 6 vezë • 2 patate të mesme • dy tufa me majdanoz të freskët • një lugë çaji me pluhur shafran të Indisë •
Emri botanik i hurmave është Diospyros që përkthehet “Fruti i Perëndive” dhe ky emërtim i shkon shumë për shtat. Ky frut është kombinimi perfekt një
Shega është një ndër frutat më të rrallë në tokë për nga vlerat që ka për shëndetin. Ajo është fryti “shërues” i pasur me antioksidantë, gjithmonë
Rënia në peshë është një proces që nuk ka të bëjë vetëm me aktivitetin fizik. Ajo ka të bëjë edhe me konsumin e më pak