Përbërësit
500 gr kungull të verdhë
2-3 kokrra patate të ëmbla
1 kokër qepë mesatare
2-3 gota lëng pule ose lëng perimesh
Vaj ulliri
Kripë
Përgatitja
Si fillim ngrohni furrën në temperaturën 200 gradë.
Më pas, kungullit hiqjani farat dhe vendosini në furrë nga ana e lëkurës mbi një letër kuzhine.
Pastroni me ujë të rrjedhshëm patatet, ndajini në dy pjesë dhe vendosini edhe ato të piqen bashkë me kungujt.
Lërini të piqen për 35-40 minuta ose derisa tuli i kungullit dhe patateve të zbutet.
Nxirrini nga furra dhe me një lugë gërryeni dhe mblidheni të gjithë tulin e kungujve ndërsa patateve largojini lëkurën me dorë.
Tulin e kungullit dhe patateve kalojeni në mikser që t’i jepni formën e puresë.
Në një enë metalike hidhni vajin e ullirit dhe qepën e grirë mirë dhe kavërdiseni derisa volumi i saj të bjerë.
Më pas në të njëjtën enë, bëni bashkë tulin e kungujve dhe të patatave të ëmbla dhe shtoni lëngun e pulës apo të perimeve, kripën dhe erëzat që preferoni të shtoni.
Lërini të ziejnë duke i trazuar nga pak në zjarr të avashtë për 30 minuta.
Lëreni të ftohet paksa dhe më pas servireni.