Aflatoksina, substanca vrastare që merret nga produktet e pakontrolluara të bulmetit
Prej disa kohësh në Shqipëri po diskutohet shumë lidhur me aflatoksinën, një substancë e cila është gjendur në prodhimet e qumështit dhe të nënprodukteve të
Prej disa kohësh në Shqipëri po diskutohet shumë lidhur me aflatoksinën, një substancë e cila është gjendur në prodhimet e qumështit dhe të nënprodukteve të
Një proverb i vjetër kinez (Kina konsiderohet vendlindja e rrepave) thotë që nëse hani rrepa dhe pini çaj të nxehtë, mjekët jo vetëm që do
Përbërësit: 2 kunguj mesatarë, 2 qepë, 2 lugë gjelle vaj ulliri, 2 gota me lëng pule, 1 gotë ujë, 1 lugë gjelle mjaltë, 1 lugë
Qershori është muaji i qershisë. Ky frut piqet në stinën e nxehtë dhe rezervon energjinë “Yang”. Në librat e mjekësisë kineze janë shënuar gjerësisht vlerat
Përbërësit: Krem porçini Verë e bardhë Majdanoz, Kripë himalaje Piper të zi Përgatitja: Në tigan me vaj ulliri vendosim bërxollën e rrahur dhe të marinuar
Gatimi me nxehtësi të lartë është mënyra më e mirë për të nxjerrë te kërpudhat cilësi të mishit. Por ato nuk janë mënyra më e
Me ardhjen e pranverës nis rritja e temperaturave si dhe ndryshimet e shumta në organizëm që në gjuhën popullore njihet si “Ndryshimi i gjakut”. Kjo
Principi themelor i prodhimtarisë bujqësore organike thotë: Toka e shëndoshë – kafshë dhe bimë të shëndosha – njerëz të shëndetshëm. Arsyet pse duhet të prodhojmë
Panxhari i kuq ka shumë vlera shëndetësore, duke qenë se është i pasur me vitamina, minerale dhe përbërës organikë. Panxhari i kuq është një nga
Gjethet e labotit të egër kanë veti pastruese për organizmin. Lëngu i përftuar prej tyre është i rëndësishëm për pastrimin e gjakut. Mjaftojnë katër deri