Gatimi me nxehtësi të lartë është mënyra më e mirë për të nxjerrë te kërpudhat cilësi të mishit. Por ato nuk janë mënyra më e mirë për të ruajtur përmbajtjen e tyre antioksiduese. Një studim i vitit 2016 zbuloi se gatimi në mikrovalë dhe tiganisja janë mënyrat më të mira për të gatuar kërpudha pa humbur fuqitë e tyre antioksiduese.
Bëni një Sanduiç
Ju mund t’i përdorni ato në vend të mishit në sanduiç.
Shtoni disa shije të shijshme
Shtojini ato të copëtuara, në gatime si makarona dhe supa. Ose gatuajini ato në vaj ulliri për 10 minuta, pastaj përzieji me vezë për mëngjes. Pica me kërpudha
Le të shërbejë një portbella si kore e picës. Lani kërpudhat dhe hiqni gungat e tyre. Vendosini kërpudha me kokë poshtë, hapni salcën dhe mbuloni me mozzarellë të grirë dhe përbërës të tjerë si ullinj dhe domate qershi. Piqeni 5 minuta më shumë, ose derisa djathi fillon të shkrihet.
Thjesht të thata
Kaloni kërpudhat e thata në gjalpë, vaj ulliri, dhe mish pule derisa të jenë zbutur. Mund ti shtoni hudhra dhe qepë.