10 ushqimet që ju shpëtojnë nga dhimbjet e kockave, kryeson ‘Kosi’
Osteoporoza është një sëmundje kockash. Kockat dobësohen dhe humbin fuqinë e tyre, prandaj dhe kanë tendencë të thyhen. Sekreti për të patur kocka sa më
Osteoporoza është një sëmundje kockash. Kockat dobësohen dhe humbin fuqinë e tyre, prandaj dhe kanë tendencë të thyhen. Sekreti për të patur kocka sa më
Përgatitja e Bamjeve Jahni në Shtëpi Përbërësit (Përbërësit më poshtë janë për 4-5 persona. Kjo është një gjellë verore, e cila zakonisht përgatitet pa
Kungulli është ushqimi më i pasur me vlera ushqyese dhe mund të shijohet në mënyra të ndryshme. Brumi i tij, farat dhe vaji janë të
Që në lashtësi farat e pjeprit janë përdorur si një nga kurat më të mira për shëndetin e veshkave dhe trajtimin e sëmundjeve të tyre.
Bamja qëndron në majë të piramidës ushqimore si një super zarzavat. Duke e paragjykuar në shije, ne shpesh kemi neglizhuar vetitë ushqyese të saj. Të
Çdo manaferrë ka në vetvete 80 – 100 kokrra të vogla të sistemuara në formë rrethore. Manaferrat kanë një shije të ëmbël dhe pak të
Përbërësit: 400g kërpudha Porcini 1 qepe 1 thelb hudher gjethe sherbele 3 luge miell 1 liter leng zarzavatesh 4 luge gjelle pana ose qumësht 1
Domatja është një nga perimet më të njohura për vlerat e saj kuruese. Për vlerat e saj ushqyese, domatja ka gjetur përdorim të gjerë. Ajo
Borziloku mund të përdoret në disa forma në kuzhinë. Meqenëse është një nga erëzat me përfitime të mëdha shëndetësore, ai nuk duhet të mungojë kurrë
Vlerat shëndetësore të borzilokut Kjo bimë ka shumë fitonutrientë, minerale, vitamina që janë të rëndësishme për shëndetin dhe mirëqenien e njeriut. Shumë prej elementëve kimikë