Përbërësit:
400g kërpudha Porcini
1 qepe
1 thelb hudher
gjethe sherbele
3 luge miell
1 liter leng zarzavatesh
4 luge gjelle pana ose qumësht
1 luge gjelle gjalpe
djathe dhie i freske
kripe, piper
4-5 kokrra arra te qeruara
vere e bardhe 1/5 gote
Përgatitja:
1Pastrojme kerpudhat dhe i ndajme ne feta.
2Ne nje tigan hedhim gjalpin dhe skuqim Scalognen me hudhrat e grira bashke me 3-4 gjethe sherbele. Shtojme miellin me pas dhe duke e perzier gjate gjithe kohes e leme te skuqet sa te marre pak ngjyre. Tani e shuajme me veren.
3Shtojme lengun e zarzavateve dhe kerpudhat duke lene disa menjane per skuqet për 1-2 minuta duke e përzier me lugë druri. Shtojmë konjakun dhe e lëmë të avullojë.
4Shtojmë kërpudhat, i spërkasim me kripë dhe i lëmë në zjarr për 5 minuta, të mbuluara me kapak.
5Majdanozin, të larë dhe të grirë imët, e hedhim te tigani sipër kërpudhave dhe fikim zjarrin.
6Kullojmë makaronat, lëmë pak ujë nga zierja e tyre dhe i hedhim në tigan te salca. Shtojmë këtu arrat, pak nga uji i makaronave të ziera, pak gjethe majdanozi dhe i shërbejmë menjëherë duke i spërkatur me djathë.