Përshkrim
Domatet e vogla përmbajnë një sërë vlerash shëndetësore të pranuara në mbarë botën. Kjo domate me ngjyrë të ndezur të kuqe dhe shije unike është përdorur edhe si frut dhe është përfshirë në shumë ushqime dhe pije. Ndër më të rëndësishmet, vitamina A, vitamina B, vitamina C, vitamina K, acidi folik, kaliumi, thiamina, niacina, fosfori dhe bakri. Domatet qershizë përmbajnë katër lloje karotenoidësh që janë: alfa, beta karoteni, luteina dhe likopeni. Ato janë bashkëpunuese për të përmirësuar funksionet e organizmit. Domatja qershizë përmban më shumë karotenoidë se vaji i ullirit dhe avokado. Studimet shkencore kanë konfirmuar se likopeni ul rrezikun e sëmundjeve të zemrës. Kaliumi tek domatja qershizë është gjithashtu i rëndësishëm për të parandaluar rritjen e tensionit të gjakut. Specialistët sigurojnë se shija dhe vlerat e domates së vendit janë të një niveli shumë të lartë, falë edhe kushteve klimaterike relativisht të ngrohta në Shqipëri.
Shqyrtime
Ende pa shqyrtime.