Përshkrim
Me më pak niseshte sesa bishtajoret e tjera, bizelet janë më të tretshme dhe mund të konsumohen edhe nga ata që vuajnë nga koliti, të cilët e kanë të vështirë për të ngrënë fasule. Ato kanë yndyrë të ulët dhe pak kalori, në këtë mënyrë ata janë të përshtatshme edhe për ata që ndjekin dieta me kalori të ulët dhe pa yndyrë. Bizelet e freskëta përmbajnë hekur, fosfor, kalcium, kalium, vitaminë A, vitaminë B1 dhe vitaminë C. Ndërsa bizelet e thata kryesisht përmbajnë hekur, magnez dhe zink dhe janë me më shumë kalori sesa ato të freskëta. Në sajë të karakteristikave të tyre janë të dobishme në rastet e kapsllëkut. Bizelet përmbajnë fitoestrogjen, substancë e ngjashme me estrogjenin, hormonin femëror; për këtë arsye mund të jenë aleate të vlefshme kundër simptomave të menopauzës. Bizelet janë përdorur në kuzhinë, por edhe në kozmetikë, ku janë përdorur në përgatitjen e maskave për tonifikimin e lëkurës. 100 g bizele të papërpunuara përmbajnë 52 kcal / 217 kJ. Bizelet janë aleate të lëkurës, zemrës, enëve të gjakut dhe sistemit imunitar.
Shqyrtime
Ende pa shqyrtime.