Përshkrim
Kungulli mund të “mbushë” një menu të tërë, nga antipasta te ëmbëlsira, pasi ka shumë “virtyte” dhe çdo pjatë që ka kungull do të jetë e shijshme dhe e shëndetshme. Kungulli përmban proteina, fibra, kalcium, hekur, potas, fosfor, vitamina A, B1, B2 dhe C.
Vetitë e kungullit
Kungulli ka shumë veti. Duke nisur nga tuli që përmban karotenoide. Edhe farat e kungullit janë të rëndësishëm, pasi përmbajnë fitosterol, melenë dhe fitolecitinë. Farat kanë edhe rolin e ilaçit, pasi largojnë nga zorra e trashë krimbat.
Por jo vetëm kaq. Farat e kungullit janë edhe në gjendje të lehtësojnë inflamacionin e lëkurës dhe të parandalojnë çrregullimet në rrugët urinare.
Shqyrtime
Ende pa shqyrtime.