Përshkrim
Gjithmonë vlerat e pjeshkës si pastruese, tretëse dhe ndihmuese për qarkullimin e gjakut dhe lehtësuese për dhimbjen e kokës. Pjeshkat janë të pasura me ujë dhe fibra, me pak kalori dhe pa yndyrna. Këshillohen për dieta pa kalori, pasi kanë vlera ushqyese dhe të ngopin. Kanë gjithashtu edhe vlera antioksiduese dhe laksative falë pektinës.
Për 100 gramë, një pjeshkë përmban 89% ujë, 1 gram fibra, 10 gramë sheqer. Të gjitha këto përbëjnë një total prej 30 kcal. Mineralet më të pranishme janë potasi (190 mg), fosfori (20 mg) dhe në sasi shumë të vogla magnezi dhe kalciumi. Vitamina C është më prezentja, ndërsa në sasi të vogla gjenden edhe vitamina B1, B2, B3, B5, B6 dhe vitamina A.
Shqyrtime
Ende pa shqyrtime.