Përbërësit:
400-500 gr kungulleshka të freskëta
2-3 kokrra vezë
1 lugë gjelle gjalpë i freskët
3-4 lugë gjelle miell për qoftet
4-5 lugë gjelle miell për lyerjen e qofteve
4-5 lugë gjelle djathë i thërrmuar
Nenexhik
Majdanoz
Piper
Kripë
Përgatitja
Si fillim, kungulleshkat t’i pastroni me ujë të rrjedhshëm e më pas t’i grini imët në rende.
Më pas, vendosini në një napë apo kullorëse kuzhine për të larguar të gjithë ujin e tyre.
Pasi të keni larguar gjithë ujin nga kungulleshkat hidhini në një tas të madh, shtoni aty vezët, kripë, gjalpin, miellin, djathin e thërruar, nenexhikun dhe majdanozin e grirë (erëzat përzgjidhen sipas preferencës).
Përziejini mirë të gjitha bashkë derisa masa të bëhet e njëtrajtshme.
Nëse del e lëngshme, shtoni edhe pak miell.
Ndajeni brumin në toptha të vegjël, të rrumbullakët apo të sheshtë.
Kalohen në miell dhe skuqen nga të dyja anët.