Përbërësit
200 gr biskota
100 gr gjalpë
1 filxhan kafeje arra të shtypura
1 filxhan kafeje susam
Për kremin:
2 gota boronicë të ngrira
1 filxhan kafeje lëng frutash
250 ml ajkë e ëmbël
100 gr Krem djathi
3 lugë sheqer pluhur
Përgatitja
- Fillimisht shtypim biskotat, shtojmë gjalpin e shkrirë, arrat e shtypura, susamin, masën e përziejmë mirë me lugë, pastaj e shtrijmë në tavë, e shtypim me anë të lugës, (nëse ju mungojnë arrat dhe susami, atëherë shtojmë vetëm biskotat në 250-300 gr prapë tortës nuk i humbet shija).
- Në blender vendosim boronicat së bashku me lëngun e frutave, dhe i përziejmë mirë derisa të fitojmë krem nga to (nëse u mungon blenderi, shtypni ato, pastaj i përzieni me mikser dore).
- Pastaj marrim ajkën e ëmbël e përziejmë mirë me mikser derisa të fitojmë masë kremoze.
- Në një enë tjetër vendosim kremin nga djathi, pastaj shtojmë sheqer pluhurin, masën e përziejmë mirë mikser, pastaj e shtojmë tek ena me kremin nga ajka, pastaj shtojmë masën e përgatitur nga boronicat.
- Masat i përziejmë bashkë prapë me mikser, derisa të krijojmë masë homogjene, dhe të fitojmë ngjyrën e duhur.
- Kremin e përgatitur e hedhim sipër petës që kemi të shtrirë në tavë.
- Tortën e përgatitur e vendosim në frigorifer dhe e lëmë të qëndrojë përafërsisht 2 orë, derisa kremi të bëhet i dendur.