Përbërësit:
800 gr patate
150 gr spinaq
150 gr miell
50 gr gjalpë
1 vezë
1 lugë gjelle kripë
100 gr djathë
vaj për skuqje.
Për skuqjen:
Miell, 1 vezë, 4 lugë qumësht, thërrime buke
Përgatitja:
Patatet me lëvore, lajini mirë dhe vendosini të vlojnë. Pataten e gatuar largojeni prej ujit dhe lijeni që të ftohet për pak kohë, pastaj hiqni lëkurën, shtypeni mirë dhe lëreni të ftohet edhe për pak kohë. Pastaj shtoni spinaqin e grimcuar imët, vezën, gjalpin, kripën dhe përziejeni deri sa masa të formohet. Gradualisht shtoni miell dhe ngjishni brumin me dorë. Brumin vendoseni në sipërfaqen ku është e lyer me miell, ndani një lugë gjelle me brumë dhe në mes vendosni një copë djathë pastaj rrotulloni brumin. Ndërkohë përgatitni gjithçka që duhet rreth skuqjes. Në një pjatë vendosni pak miell, në tjetrën vezën dhe qumështin ndërsa në pjatën e tretë thërrimet e bukës. Kroketat e mbështjella rrokullisni së pari në miell, pastaj kaloni nëpër vezë dhe në fund në thërrimet e bukës. Kroketat skuqini në vaj të ngrohtë, deri sa të marrin ngjyrë në të gjitha anët. Shërbejini të ftohta ose të nxehta.