Përbërësit:
16 krepa të vogla
300 gr spinaq
2 thelpinj hudhër
4 lugë djathë
2 lugë salcë kosi
1gotë qumësht
Kastravecë turshi
Kripë
thërrime buke
Përgatitja:
Skuqni krepat e vogla. Gatuani spinaqin rreth 15 minuta, prisni dhe grimconi imët atë. Në një tigan me vaj dhe miell, shtoni hudhër, pak qumësht, spinaq, kripë dhe për ca kohë leni që të skuqet. Spinaqit shtoni edhe djathin dhe salcën e kosit, dhe përzieni mirë. Për çdo krepë vendosni një lugë nga masa e përgatitur dhe rrotulloni ato. Krepat rrokullisni në thërrimet e bukës dhe skuqni në vaj për 3-4 minuta. Kastravecët turshi preni në kube të vogla, përzieni me përbërësit tjerë dhe në këtë mënyrë krepat janë gati.