Përbërësit:
300 ml qumësht (1 & 1/4 cup)
200 ml krem qumështi i paëmbëlsuar
(mund ta zëvendësoni kremin e qumështit me 500 ml qumësht normal)
2/3 kupë sheqer
5 të verdha veze
4 lugë gjelle niseshte misri
1 lugë çaji ekstrakt vanilje
Përgatitja:
Bashkoni çdo gjë në një tigan të thellë mesatar deri sa përbërja të jetë homogjene.
Vendoseni të gatuhet në zjarr mesatar, por kini kujdes duhet ta trazoni gjatë gjithë kohës, deri sa përbërja të trashet e të shihni flluska të mëdha në sipërfaqe (ky proces zgjat rreth 15-20 min).
Hiqeni nga zjarri dhe hidheni në një tas qelqi mbuluar me një letër celofani, në mënyrë që kremi të mos ngurtësohet sipër (të zërë cipë). Lëreni të ftohet plotësisht para përdorimit.