Përshkrim
Drithi hikërror (grano saraceno) mund të konsumohen në formën e miellit për të bërë bukë, makarona, pica, etj, të gjitha pa gluten. Kjo nuk është e gjitha, hikrra është një burim i vlerave të dobishme, nuk është vetëm e përkryer për njerëzit që vuajnë nga sëmundja celiak, por për shkak të indeksit të ulët glicemik është gjithashtu i përshtatshëm për ata që vuajnë nga diabeti. Të pasura me fibra, të cilat rregullojnë nivelin e sheqerit në gjak, uljen e kolesterolit të keq (LDL), vitamina dhe antioksidantë, të cilat luftojnë efektin negativ të radikaleve të lira duke na mbajtur të rinj dhe të shëndetshëm. Gjithashtu, në sajë të përmbajtjes së lartë të fibrave, hikrra vepron si laksativ natyral, duke promovuar funksionimin normal të zorrëve. Së fundi, hikrra është trajtuar veçanërisht në shtatzëni, pasi nuk po trajtohet si miell i bardhë, hikrra i mban të paprekura aminoacidet e tij dhe proteinat, të cilat janë thelbësore për rritjen dhe zhvillimin e fetusit.
Shqyrtime
Ende pa shqyrtime.