Kungull jeshil (500 gr)

175.00 L

Përshkrim

Kungulli është një nga burimet e alfakarotenit, një karotenoid që konvertohet në retinol, një formë e vitaminës A. Alfakaroteni është dëshmuar si aleat kundër plakjes, lëndë ushqyese për shëndetin e lëkurës të mirë, sepse nxit procesin e ripërtëritjes dhe rrit prodhimin e kolagjenit të lëkurës. Një tjetër karotenoid në kungull, betakaroteni, gjithashtu nxit shëndetin e lëkurës. Vitaminat C dhe E ndodhen po ashtu në kungull. Vitamina C është e njohur për forcimin e sistemit imunitar, por edhe promovon shëndetin kardiovaskular. Kungujt janë gjithashtu burim i mirë i fibrave natyrore. Vetëm një gjysmë filxhan kungull ju jep 5 gramë fibra. Fibrat ndihmojnë në promovimin e tretjes të mirë dhe shëndetin gastrointestinal. Përveç kësaj, përmban vitamina të tjera ushqyese dhe minerale. Kalium, magnez dhe vitaminë B5 janë gjetur të gjitha në tulin e kungullit. Farat e kungullit janë mjaft organike dhe ushqyese për trupin. Ato janë një burim natyror i vitaminës E, hekur, magnez, kalium, zink dhe acide yndyrore esenciale. Është i lehtë dhe i shijshëm edhe përdorimi i pjekur i kungullit. Përveçse të freskët që e gjeni sidomos në vjeshtë dhe i konservuar ka po aq cilësi sa i freskët.

Informacion shtesë

Peshë 0.5 g/kg

Shqyrtime

Ende pa shqyrtime.

Jini i pari që shqyrton “Kungull jeshil (500 gr)”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *